woensdag 11 mei 2016

Een huis kopen… Wat komt er allemaal bij kijken?

Zijn jullie er over aan het denken om samen je eerste huis te gaan kopen? Wat gaan jullie een spannende maar fantastische tijd tegemoet! Het aankopen van een huis brengt zeker de eerste keer een hoop spanning met zich mee maar gegarandeerd dat het een hele leuk tijd gaan worden.

Een huis kopen klink niet zo moeilijk en dat is het ook niet, maar er zijn wel een hoop zaken die je moet regelen en over na moet denken. In deze blog vertellen wij hier graag meer over.


Budget 
Voordat jullie kunnen gaan zoeken naar jullie droomhuis is het wel belangrijk om te weten wat je samen kunt besteden. Dit is zelf uit te zoeken op het internet (voor een indicatie) of je kunt een afspraak maken bij een hypotheekadviseur. Hij/zij kan jullie perfect inzicht geven in de mogelijkheden.
Naast het geld dat jullie samen kunnen lenen is het ook belangrijk dat je samen geld gespaard hebt. Dit is onder andere voor het dekken van de ‘kosten koper’ kosten. Het wordt namelijk steeds moeilijker om extra kosten mee te financieren en daarvoor dien je dus eigen middelen te hebben.

Tips 
Bij het kopen van een woning komt meer kijken dan alleen het regelen van de financiering. Al gedacht aan een overlijdensrisicoverzekering, samenlevingscontract, testament voor beide, enz…
Dit zijn zaken die niet verplicht zijn, maar later wel een hoop problemen kunnen voorkomen. Jullie moeten hier dus wel goed over nadenken en je goed over laten informeren.Wanneer jullie een bod hebben gedaan dat goedgekeurd is komt de wachttijd totdat je naar de notaris kunt om de akte te laten passeren. In deze tijd dienen de verzekeringen voor de woning geregeld te worden.

Verbouwen 
Eindelijk, de sleuteloverdracht is geweest en jullie kunnen beginnen met klussen! Wanneer er nog het een en ander verbouwd moet worden is het verstandig om op voorhand een raming van de kosten te maken en een planning. Deze moeten richting geven tijdens de verbouwing zodat de kosten niet uit de hand lopen en het geen meer jaren project wordt. Want jullie willen natuurlijk graag zo snel mogelijk samen gaan wonen.


Zoals in het begin gezegd, het kopen van een woning is een spannende maar erg leuke tijd. Tijdens het proces zijn er veel zaken waar jullie aan moeten denken en laat je dan ook goed informeren en maak geen overhaaste beslissingen.
Veel eerste gesprekken zijn kosteloos, maar geven je wel een goed beeld over bepaalde zaken en of ze voor jullie van belang zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten