dinsdag 3 april 2018

Waarom je huis nu te koopt te zetten?

De meeste van ons zullen het herkennen verhuisplannen. Misschien niet nu, maar wellicht voor de (verre) toekomst. Maar wanneer ga je de stap nemen? Wat is de beste tijd om je huis te verkopen? Allemaal factoren die de beslissing wellicht vermoeilijken. In deze blog zullen we uitleggen waarom het juist zo interessant is om je woning nu te verkopen en die ‘droom’ om te verhuizen te verwezenlijken.


De belangrijkste factor voor de interessante woningmarkt, voor de koop en verkoop van een woning, is de herstelde/herstellende economie en de lage rentestand op onder andere hypotheken. Hierdoor zijn in 2016 en 2017 nieuwe records gehaald op de woningmarkt.
Natuurlijk kent deze medaille ook een keerzijde, door deze factoren is de woningmarkt op sommige locaties in Nederland ook volledig doorgeschoten. Dit heeft vooral betrekking op de grotere steden.Maar waarom is het doorzetten van die verhuisplannen / dromen dan juist nu zo een goed idee? Door de enorme vraag die er momenteel heerst worden woningen in veel gevallen zeer snel verkocht tegen een wenselijke koopsom. Als we kijken naar de jaarcijfers die het NVM in 2016 en 2017 heeft gepubliceerd zien we dit ook. Het aantal verkochte woningen is bijna absurd te noemen, dit in vergelijk tot de aantallen die gehaald werden in de jaren van de crisis.

De drie belangrijkste reden om te verkopen zijn als volgt:
·         Lage rentestand
·         Steden worden steeds populairder
·         Vooruitblik voor 2018 ziet er zeer positief uit

Je vraagt je nu natuurlijk af, als ik mijn woning dan verkoop moet ik toch ook weer een andere woning kopen?
Daar heb je zeker gelijk in. Maar door de lage rentestand is het zeer voordelig en makkelijker om geld te lenen bij een bank. Dit stelt je in staat om meer hypotheek te krijgen of om tegen lagere maandelijkse kosten in een vergelijkbare woning te wonen op een andere locatie.

Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat je dan niet te lang moeten wachten met de knoop door te hakken. We hebben nu al een tijdje van deze lage rentestand kunnen profiteren, maar dit is onzeker hoe lang dit nog stand houdt. Wacht daarom niet te lang, profiteer van de voorwaarden die er nu zijn.Met de huidige stand van vraag en aanbod in de woningmarkt is het helemaal interessant wanneer je in een stad woont er graag zou willen verhuizen naar een meer landelijke omgeving.
De vraag naar woning in steden is enorm. Zelfs zo groot dat de vraag het aanbod overstijgt, wat resulteert in vraagprijs overstijgende biedingen van potentiële kopers. Voor verkopers zeer interessant, maar voor kopers geen ideale situatie.

De woningprijzen van woningen in randgemeentes en in landelijke omgevingen zijn niet zo fors gestegen als de vraagprijzen van woningen in steden. Zodoende kun je dus momenteel een zeer nette prijs voor je stedelijke woning krijgen en kun je ‘voordelig’ een woning buiten de stad terug kopen.

Een tip hierbij is om te focussen op woningen die al wat langer te koop zijn. Hier is vaak een goede deal te sluiten. Zeker als je niet vies bent van wat (ver)bouw werkzaamheden. Dan kun je het ook nog eens helemaal naar je eigen smaak maken!


Wil je graag hulp bij de verkoop van je woning, of ben je op zoek naar een woning om te kopen en wil je hierbij graag hulp van ons? Neem dan contact op via de volgende link: klik hier.
Natuurlijk kun je ons ook gewoon per telefoon bereiken op 073-6131515

Tot snel?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten