dinsdag 25 augustus 2015

Woning verbouwen?! Hier volgen onze tips woning verbouwen !

Je woont al een tijdje in je huidige woning of hebt onlangs een huis gekocht, maar de eetkamer is te klein of de badkamer is gedateerd. Je wilt dit graag anders zien en hebt besloten te gaan verbouwen.
Je kan natuurlijk niet zonder enige voorbereding zomaar aan een verbouwing beginnen. Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je begin? Om je hierbij te helpen worden in dit blog artikel diverse tips besproken.

Wat is ons budget en wat heb ik ongeveer nodig voor de verbouwing die we voor ogen hebben.
Voordat je aan de verbouwing begin heb je een budget in je hoofd, is dit reëel, wat kun je hier voor doen, enz. enz…. Ga er op uit om je materialen uit te zoeken en kijk welke kosten hieraan zijn verbonden. Door daarbij diverse offertes op te vragen (ook van het arbeid dat vereist is om alles te realiseren) krijg je een goede indruk van de kosten en of dit past bij je budget.

Ga ik alles zelf regelen of nemen we een aannemer in de arm?
Wanneer je alles zelf gaat regelen zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden bij een grote verbouwing. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dit gaandeweg erg tegen vallen.
Wanneer je er voor kiest om een aannemer in de arm te nemen zorg er dan voor dat alle afspraken goed op papier staan. Zodat je later in het proces geen onenigheid krijgt over bepaalde zaken.
Voordat je een aannemer in de arm neemt, vraag dan rond bij je vrienden en kennissen of kijk op internet voor goede recensies, zodat je de juiste aannemer in ‘huis’ haalt.Hoe lang zal de verbouwing gaan duren?
Centraal hierbij staat natuurlijk een planning. Of je het zelf gaat doen of een derde inschakelt om de verbouwing te doen, je krijgt altijd te maken met diverse aandachtspunten.
Wanneer je het uitbesteed aan derde maak dat goede afspraken en vraag hun naar een planning en verwachte einddatum.
Kies je er voor om de verbouwing zelf te doen overschat jezelf dan niet en calculeer extra tijd in, want het komt maar al te vaak voor dat het klustempo toch niet zo hoog ligt als verwacht. Juist dan indien de planning niet gehaald wordt en/of zaken worden vergeten, loopt het budget uit de hand.

Natuurlijk zijn er nog meer zaken waar je aan moet denken, ook voordat je gaat verbouwen. Want is de beoogde verbouwing wel zo logisch voor jouw woning? Stijgt de waarde van je huis hierdoor? Is het geschikt voor de toekomst?...

Denk dus goed na, zowel voor, tijdens als na de verbouwing om van elke verbouwing een succes te maken!


Na je verbouwing je huis verkopen? Neem dan CONTACT met ons op !
Wilt u graag meer informatie kijk dan ook eens op de site van Eigenhuis. Zij geven u veel informatie over alles wat te maken heeft met het hebben van een eigen huis en o.a. verbouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten