woensdag 12 augustus 2015

Hoe veilig is uw huis, hier enkele tips

U heeft net een nieuw huis gekocht of woont al jaren in uw huidige woning, maar heeft u wel stil gestaan bij de veiligheid van uw (nieuwe) huis? Hierbij kan gedacht worden aan vele aspecten zoals brandveiligheid, bijbehorende verzekeringen maar natuurlijk ook inbraakpreventie. Op dit onderdeel zullen we dan ook verder in gaan in dit blog artikel van Rucker Raaijmakers.
We horen het met regelmaat op het nieuws, maar ook de wijk waar u woont. Er wordt met regelmaat ingebroken in huizen om waardevolle spullen te stelen. Dit wil natuurlijk niemand en daarom is het dan ook belangrijk hier zo veel mogelijk aan te doen om dit te voorkomen. Hoe lastiger u het maakt voor de inbrekers des te groter de kans is dat ze uw huis over slaan.Hang- en sluitwerk
Op de eerste plaats staat het op orde hebben van al het hang- en sluitwerk. Om er zeker van te zijn dat u de juiste producten aanschaft moet u letten op het politie keurmerk. Dit geeft aan dat het extra beveiligde sloten zijn om het de inbreker zo lastig mogelijk te maken.
Bij het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk moet u ook uw deuren en ramen op de bovenverdieping niet vergeten. Deze worden namelijk vaak vergeten, waardoor een inbreker toch makkelijk uw huis binnen kan komen.

Ramen
Wanneer u uw deuren voorzien hebt van het juiste inbraak werende hang- en sluitwerk moet u ook uw ramen niet vergeten. Het maakt een inbreker namelijk niet hoe hij binnen komt. Hierbij is het van groot belang dat u niet alleen de grote ramen beveiligd maar ook de ramen op de 1e en of 2e verdieping, dakramen, kleine kiepramen en vergeet de lichtkoepels niet.Inbraakalarm
Wanneer u uw huis extra wilt beveiligen kunt u kiezen voor een inbraakalarmsysteem. Laat dit installeren door een erkend en gecertificeerd installateur. Er zijn vele systemen op de markt, laat u dus goed informeren en kies voor een systeem dat aansluit op uw wensen.

Is er toch bij u ingebroken?
Bovenstaande tips zijn inbraak werend. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat er toch ingebroken wordt. Wat te doen:
·         Zorg dat u van al uw waardevolle spullen een foto hebt
·         Markeer ze bijvoorbeeld met initialen
Op deze manier kunnen de goederen makkelijk herkend worden wanneer ze elders te koop worden aangeboden of worde teruggevonden.

Wilt u weten of uw huis goed beveiligd is tegen inbraak? Doe hier de veiligheidscheck.

Voor aanvullende informatie kunt u hier een brochure van de politie downloaden: ‘Hoe voorkomt u woninginbraken’.

Benieuwd naar ons woningaanbod?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten