dinsdag 25 augustus 2015

Woning verbouwen?! Hier volgen onze tips woning verbouwen !

Je woont al een tijdje in je huidige woning of hebt onlangs een huis gekocht, maar de eetkamer is te klein of de badkamer is gedateerd. Je wilt dit graag anders zien en hebt besloten te gaan verbouwen.
Je kan natuurlijk niet zonder enige voorbereding zomaar aan een verbouwing beginnen. Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je begin? Om je hierbij te helpen worden in dit blog artikel diverse tips besproken.

Wat is ons budget en wat heb ik ongeveer nodig voor de verbouwing die we voor ogen hebben.
Voordat je aan de verbouwing begin heb je een budget in je hoofd, is dit reëel, wat kun je hier voor doen, enz. enz…. Ga er op uit om je materialen uit te zoeken en kijk welke kosten hieraan zijn verbonden. Door daarbij diverse offertes op te vragen (ook van het arbeid dat vereist is om alles te realiseren) krijg je een goede indruk van de kosten en of dit past bij je budget.

Ga ik alles zelf regelen of nemen we een aannemer in de arm?
Wanneer je alles zelf gaat regelen zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden bij een grote verbouwing. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dit gaandeweg erg tegen vallen.
Wanneer je er voor kiest om een aannemer in de arm te nemen zorg er dan voor dat alle afspraken goed op papier staan. Zodat je later in het proces geen onenigheid krijgt over bepaalde zaken.
Voordat je een aannemer in de arm neemt, vraag dan rond bij je vrienden en kennissen of kijk op internet voor goede recensies, zodat je de juiste aannemer in ‘huis’ haalt.Hoe lang zal de verbouwing gaan duren?
Centraal hierbij staat natuurlijk een planning. Of je het zelf gaat doen of een derde inschakelt om de verbouwing te doen, je krijgt altijd te maken met diverse aandachtspunten.
Wanneer je het uitbesteed aan derde maak dat goede afspraken en vraag hun naar een planning en verwachte einddatum.
Kies je er voor om de verbouwing zelf te doen overschat jezelf dan niet en calculeer extra tijd in, want het komt maar al te vaak voor dat het klustempo toch niet zo hoog ligt als verwacht. Juist dan indien de planning niet gehaald wordt en/of zaken worden vergeten, loopt het budget uit de hand.

Natuurlijk zijn er nog meer zaken waar je aan moet denken, ook voordat je gaat verbouwen. Want is de beoogde verbouwing wel zo logisch voor jouw woning? Stijgt de waarde van je huis hierdoor? Is het geschikt voor de toekomst?...

Denk dus goed na, zowel voor, tijdens als na de verbouwing om van elke verbouwing een succes te maken!


Na je verbouwing je huis verkopen? Neem dan CONTACT met ons op !
Wilt u graag meer informatie kijk dan ook eens op de site van Eigenhuis. Zij geven u veel informatie over alles wat te maken heeft met het hebben van een eigen huis en o.a. verbouwen.

woensdag 12 augustus 2015

Hoe veilig is uw huis, hier enkele tips

U heeft net een nieuw huis gekocht of woont al jaren in uw huidige woning, maar heeft u wel stil gestaan bij de veiligheid van uw (nieuwe) huis? Hierbij kan gedacht worden aan vele aspecten zoals brandveiligheid, bijbehorende verzekeringen maar natuurlijk ook inbraakpreventie. Op dit onderdeel zullen we dan ook verder in gaan in dit blog artikel van Rucker Raaijmakers.
We horen het met regelmaat op het nieuws, maar ook de wijk waar u woont. Er wordt met regelmaat ingebroken in huizen om waardevolle spullen te stelen. Dit wil natuurlijk niemand en daarom is het dan ook belangrijk hier zo veel mogelijk aan te doen om dit te voorkomen. Hoe lastiger u het maakt voor de inbrekers des te groter de kans is dat ze uw huis over slaan.Hang- en sluitwerk
Op de eerste plaats staat het op orde hebben van al het hang- en sluitwerk. Om er zeker van te zijn dat u de juiste producten aanschaft moet u letten op het politie keurmerk. Dit geeft aan dat het extra beveiligde sloten zijn om het de inbreker zo lastig mogelijk te maken.
Bij het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk moet u ook uw deuren en ramen op de bovenverdieping niet vergeten. Deze worden namelijk vaak vergeten, waardoor een inbreker toch makkelijk uw huis binnen kan komen.

Ramen
Wanneer u uw deuren voorzien hebt van het juiste inbraak werende hang- en sluitwerk moet u ook uw ramen niet vergeten. Het maakt een inbreker namelijk niet hoe hij binnen komt. Hierbij is het van groot belang dat u niet alleen de grote ramen beveiligd maar ook de ramen op de 1e en of 2e verdieping, dakramen, kleine kiepramen en vergeet de lichtkoepels niet.Inbraakalarm
Wanneer u uw huis extra wilt beveiligen kunt u kiezen voor een inbraakalarmsysteem. Laat dit installeren door een erkend en gecertificeerd installateur. Er zijn vele systemen op de markt, laat u dus goed informeren en kies voor een systeem dat aansluit op uw wensen.

Is er toch bij u ingebroken?
Bovenstaande tips zijn inbraak werend. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat er toch ingebroken wordt. Wat te doen:
·         Zorg dat u van al uw waardevolle spullen een foto hebt
·         Markeer ze bijvoorbeeld met initialen
Op deze manier kunnen de goederen makkelijk herkend worden wanneer ze elders te koop worden aangeboden of worde teruggevonden.

Wilt u weten of uw huis goed beveiligd is tegen inbraak? Doe hier de veiligheidscheck.

Voor aanvullende informatie kunt u hier een brochure van de politie downloaden: ‘Hoe voorkomt u woninginbraken’.

Benieuwd naar ons woningaanbod?