vrijdag 13 oktober 2017

Kopers op zoek naar een ‘nieuwe’ eigen woning

Naar aanleiding van de afgelopen halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag kunnen we concluderen dat veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning, met de ruim 85.000 bezichtigingen die gedaan werden bij de 18.000 deelnemende woningen. Het vrijblijvend bezichtigen van woningen heeft voor vele interesse.

Roeland Kimman, woordvoerder van het NVM, concludeert dat de interesse in ‘nieuwe’ eigen woningen erg hoog is. Een belangrijk gegeven is dat het belang van deelname aan de Open Huizen Dag hoog is bij voornamelijk, de woningen die buiten de grote steden gelegen zijn.

In de groten steden merken we namelijk dat de huizenmarkt overspannen is. Woningen worden boven de vraagprijs verkocht en staan zeer kort te koop. Iets wat enkele maanden terug bijna nog ondenkbaar was.Wie momenteel op zoek is naar een karakteristieke, gerenoveerde, woning gelegen in het centrum van een van de grote steden moet bereid zijn daarvoor diep in de buidel te tasten.
Deze overspannen huizenmarkt is te wijten aan de aantrekkende economie, de aanhoudende lage rente en het hoge consumentenvertrouwen. Daarnaast is er minder aanbod dan dat er vraag is, wat resulteert in veelal een snelle verkoop.


Zijn jullie op zoek naar een woning in, of in de omgeving van, ’s-Hertogenbosch? Kijk dan eens rond op Funda.nl of op de website van Rücker Raaijmakers. Hier vind je alles van huur tot koopwoningen, van starterswoningen tot villa’s en van moderne woningen tot mooie gerestaureerde, karakteristieke, jaren ’30 woningen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten