dinsdag 7 maart 2017

Hypotheek voor flexwerkers met perspectiefverklaring

Als flexwerker is het niet eenvoudig een hypotheek te krijgen. Onzekerheid van inkomen is voor hypotheekverstrekkers een reden om de aanvraag af te wijzen. Met behulp van een verklaring van het uitzendbureau is het vanaf volgend jaar voor flexwerkers mogelijk een hypotheek aan te vragen.

Negen extra uitzendondernemingen
De zogenoemde perspectiefverklaring werd in december 2015 op initiatief van Randstad Uitzendbureau, hypotheekverstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH) in het leven geroepen. Deze was echter alleen te gebruiken door flexwerkers die aan het werk waren via Randstad, Tempo-Team en Yacht. Vanaf volgend jaar komen daar 9 uitzendondernemingen bij. Bent u werkzaam voor Adecco Group Nederland, Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, Happynurse, Timing Uitzendteam, Young Capital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower, dan kunt u vanaf volgend jaar ook gebruik maken van deze perspectiefverklaring.Arbeidsmarktpositie van flexwerker
De perspectiefverklaring geeft informatie over het toekomstige inkomen dat de flexwerker naar verwachting kan verdienen. Verder wordt een analyse gemaakt van de arbeidsmarktpositie van de flexkracht. Deze wordt samengesteld op basis van het cv, de werkervaring, referenties en persoonlijke gesprekken. Daarnaast moet de flexwerker minimaal een jaar via hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn.

Inzicht in inkomenszekerheid

De perspectiefverklaring wordt nog niet door alle banken geaccepteerd. Op dit moment kunt u met een dergelijke verklaring bij ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank en SNS terecht voor het aanvragen van een hypotheek. Bij het aanvragen van een hypotheek gaat het per slot van rekening om de inkomenszekerheid en niet per se om de baanzekerheid. De perspectiefverklaring geeft banken dit inzicht en kan daarmee drempels voor het aanvragen van een hypotheek door flexwerkers verlagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten